A F I Ş I E R


I. Antologia poemului contemporan online

(într-o primă etapă, urmând ca pe viitor să dezvoltăm proiectul...)

În atenţia prietenilor şi colaboratorilor noştri,
Câteva date biobibliografice (un scurt CV), o foto. şi maximum 3-5 pag., A5,  Corp. 12, Times New Roman.

N.B. Sunt invitaţi să răspundă, în general, membrii U.S.R/ASPRO, dar şi cei care s-au făcut remarcaţi, în mod cu totul special,  prin cartea/cărţile publicate. Vă mulţumesc pentru înţelegere şi aştept colaboararea dvs.

Adresă de contact:  petrutparvescu@yahoo.com,


Cu prietenie şi respect,
Petruţ PârvescuII. Scriitorul-destin şi opţiune…

este o ancheta literară cu şi despre scriitori           

Recuperarea memoriei, înainte de toate, dintr-o perioadă mai veche dar şi mai nouă a existenţei noastre, m-a determinat să întreprind acest demers. Scopul lui este, mai ales, unul de introspecţie, de re/descoperire, a acelor zone mai mult sau mai puţin cunoscute din biobibliografia unor scriitori... Cum scriitorii, oamenii de cultură în general, s-au dovedit a fi în toate timpurile avangarda prospectivă, credem că, în condiţiile de astăzi, o mai bună înţelegere a fenomenului literar nu poate fi decât benefică...

1. Pentru un scriitor, destinul şi opţiunea sunt dimensiuni existenţiale fundamentale. Ce rol au jucat (joacă) acestea în viaţa dumneavoastră ?
2. Istoria literaturii consemnează, uneori, arbitrar momentul debutului unui scriitor. Pentru dvs., când credeţi că s-a produs (cu adevărat) acest eveniment?  Vorbiţi-ne câte ceva despre primele încercări literare.
3. Care a fost drumul până la prima carte ?
4. Ce personalitate (personalităţi), grupare literară, prieteni, eveniment biografic etc., v-au influenţat viaţa ca om şi scriitor?
5. Raportul dintre conştiinţă, politică şi gândirea liberă, constituie o mare problemă a lumii contemporane. În aceste condiţii, care este, după dvs., raportul dintre cetăţean şi scriitor, dintre scriitor şi putere?
6. Literatura – la frontiera mileniului III. Din această perspectivă cum apare, pentru dvs., literatura română contemporană?
7. Credeţi că există un timp anume pentru creaţie sau este vorba despre un anumit „program” al scriitorului? La ce lucraţi în prezent?...Pe când o nouă carte?...

7 + UNU. În contextul celor afirmate, pentru a avea un dialog mai direct cu cititorii noştri, selectaţi din opera dvs. un text care, în linii mari, generale, să vă reprezinte. 
 
Anchetă literară realizată de Petruţ Pârvescu

  
   Vă invit să răspundeţi la acest interviu-anchetă şi aştept răspunsurile dvs. pe adresa de email (petrutparvescu@yahoo.com), scrise cu diacritice, normal, Times New Roman, A4, corp 12. Opţional, la răspunsuri ataşaţi o fotografie şi câteva date bio-bibliografice. În speranţa că veţi da curs demersului nostru, vă mulţumesc, anticipat, pentru înţelegere.

N.B. Sunt invitaţi să răspundă, în general, membrii U.S.R/ASPRO, dar şi cei care s-au făcut remarcaţi, în mod cu totul special,  prin cartea/cărţile publicate.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu